About this trans bitch

Jag heter Fumiko Morian och är transsexuell kvinna, femboy (tjejig/feminin homosexuell kille), feminist samt att jag är bisexuell och en bitch! Så den sidan av mig får komma ut ibland. Jag är också transaktivist, HBTQ-aktivist samt kämpar för rätten för killar att få vara feminina och tjejiga utan att få skit för det.

Jag har en rätt så radikal syn, samtidigt som jag är väldigt delad i många olika frågor som berör feminism. Jag kan både vara emot något, kritisk till det och inte all så kritisk till det. Allt på samma gång. Förr gav detta mig mycket frustrationer men nuförtiden så ser jag det som en tillgång för det gör att min syn på kort tid har blivit mindre svartvit, jag kan lättare förstå andras perspektiv på olika frågor. Jag ser alltså ingen motsättning att vara såhär delad som jag är, det betyder inte att jag är för något bara för att jag inte hela tiden uttrycker åsikter som är emot det. Jag vill bara slippa detta med att vara allt eller inget. Eftersom en då hela tiden missar sammanhanget.

Feminism för mig handlar om att fokusera på kvinnors perspektiv och erfarenheter. Att kämpa mot patriarkatet, mot den underordning av kvinnan på sociala, politiska och ekonomisk planet. Detta skapar ingen motsättning till att jag också arbetar med annat, som HBTQ-frågor till exempel. Jag är någon som anser att feminism inte är en hjälpa alla -rörelse. Utan handlar om kvinnokamp. Samtidigt kallar jag mig för transaktivist, men jag ser det inte som att denna aktivism är direkt kopplat till feminism. För dom som vill ha något som täcker mer så finns redan intersektionalism, HBTQ-aktivism samt anti-rasism.

Saker jag älskar är: Att få vara kurvig, färgen rosa, actionfilmer med ass-kickande kvinnor, systerskap, feminina emokillar, porr (bögporr ftw!), analsex, trance musik, j-pop, mat, choklad och mer!

<3

Annonser

8 thoughts on “About this trans bitch”

 1. På vilket sätt är du en ”bitch”?
  Vad betyder ordet för dig?

  Varför frivilligt välja att kalla sig något nedsättande?

  /
  Countless -Bur-q-ua56-, av Isaskars stam (49-60)
  inspiratör för
  Sällskapet Bur-q-ua

 2. Bitch, hora, pimpa är ord som jag aldrig skulle använda. För mej är dom kvinnoförnedrande.

 3. Att bitcha och att vara en bitch är ett uttryck för att vara kaxig, men inte kaxig hur-som-helst utan det är könat kaxigt. En riktigt rejäl lång rödmålad nagel i ögat (eller är det vagel?!) på patriarkatets förkämpar, det är vad en bitch bitchar om.

  Sen att vi har olika personer i oss, det skiftar ju hela tiden, utan förändring stannar vi och stelnar till ett ingenting.

  /metamorfos; feministfitta och bitch

 4. Åh! Vad fint skrivet!

Bitcha

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s