Eller inte. Om en inte ser minsta problem med att ett gäng med fans hyr en strippa till sitt bussåkande så säger det något om den kvinnosyn en har. Eller lever vi helt plötsligt i en jämställd värld där män är lika mycket objekt som kvinnor i kulturen och samhället? Där män är strippor precis lika mycket? Nej, exakt. Inte ens i närheten.

”AIK-supportrarna hyrde en strippa som underhållning under bussresan till bortamatchen.

Ett privat initiativ som Black Armyspressansvarige Daniel Wilhelmsson kallar ”klockrent”:

– Tänk på att det är många timmar i bussen och något måste man ha att roa sig med, säger han till Nyheter 24.”

Klockrent med objektifiering av kvinnor alltså. Suck. Sen finns det många som förnekar att sportvärlden har en unken kvinnosyn… Det är som föregående inlägg jag skrev, kvinnor blir objekt och ett pris. Där för att konsumeras av män som ser kvinnor som dom ser vilket föremål som helst där för deras personliga njutning.

Det spelar ingen roll om dessa män säger sig respektera kvinnor (vanligtvis deras mamma eller typ syster och nära vänner som är kvinnor för alla andra kvinnor är ju horor) för på det stora hela så skiner deras kvinnosyn igenom. Kontexten är det samhället vi lever i med en kultur och samhälle där kvinnor generellt fortfarande är sina kroppar först och främst och där andra gärna tar sig friheter med ens kropp på alla möjliga sätt. Oavsett om det handlar om sexuella trakasserier, porr, eller våldtäkt. Allt härstammar ur samma tänk.

Detta tankesätt förstärks hela jävla tiden då något sådant här händer. Kvinnor blir återigen ”dom andra”.

Och nej strippande blir inte mer okej bara för att en man gör det. Att det finns dom som gör det för att dom njuter av det är något som inte utesluter det problematiska i det ur en samhälles kontext. Kvinnor, och män, som sysslar med striptease förtjänar en förståelse för vad dom gör, inte att dömas. Därför vänder jag mig emot alla sexister där ute, inte personerna som sysslar med till exempel strippande.

Annonser