Så en pre-op transsexuell kvinna sysslar med könsfiffel enligt Aftonbladet.

There’s Something About Miriam var en realityserie från -04 där en trans tjej som ej ännu utfört könsorgansoperation dejtar heterocismän och väljer sedan ut en av dom. Han fick då i slutet reda på att hon var ”not a woman”. Vilket hon dock var men produktionsbolaget tyckte det var roligare om hon sa det för hon var pre-op. Alltså ej ännu opererad. Allt för att ”lura” den stackars ovetande heterociskillen.

Hela idéen var transfobisk. Den baserar sig på just transfobi – att en trans tjej inte är en kvinna, oavsett vad hon själv anser om det. Det som definierar om hon är det i detta fall var ett gäng heterocismän. Hon anses ”lura” dessa män. En syn som är vanlig världen över, att vi transsexuella tjejer bara är ute efter att snärja män. Varför ett av dom ord som används om oss är ”trap”. En fälla för heterocismän alltså.

Konsekvenserna av denna syn är inte bara dom fördomar en bemöter som transsexuell kvinna i sin vardag utan kan även sluta med misshandel, våldtäkt och mord av den transsexuella kvinna som ansetts ha lurat en eller flera män. Varje år misshandlas, våldtas och mördas många transsexuella kvinnor just för denna syn om oss. I till exempel enbart USA så mördades 14 transsexuella 2010. Enbart för att dom är transsexuella, ett så kallad hate crime. Dessa är rapporterade brott, när det gäller misshandel och våldtäkt så anmäls extremt få.

Det här är vad andra gör mot oss. Cirka 40-50% (beroende av land, ibland högre än 50%) av alla transsexuella har försökt begå självmord. Denna siffra är några procent om en räknar befolkningen i stort.

Så jag skulle bli glad om Aftonbladet kunde sluta hjälpa till att bygga på denna transfobisa syn. Det må vara en skrattfest för er men för oss transsexuella tjejer är det ett helvette som även kan sluta med vår död. Vi vill bara få leva som vi är.

Annonser