Yohio från bandet Seremedy, samt han har en egen solokarriär, syns lite överallt nu. I mainstream-TV samt i tidningar.

Så varför är jag glad? Jo för att han går emot existerande könsnormer. Dom föreställningar som finns om hur en kille ska vara och klä sig går han emot på olika sätt.

En kille som klär sig i klänning kan komma undan med det om han beter sig som en clown, spexar bara. Eller om han är en dragqueen. Annars inte. Då får han massa skit för det, han ses som ett freak, en bög, emo eller något annat som måste vara fel på han. Det kan till och med leda till våld, våldtäkt och mord. Då andra killar på något sätt känner att dom måste försvara manligheten, machonormen, och sin egna osäkerhet på sin manlighet och sexualitet. Därför brukar dessa killar våld mot andra killar som inte passar in. Minst så hånar dom, mobbar.

Att Yohio då syns så mycket är bra för dom killar som gillar att klä sig i klänning och sminka sig, som vill göra det utan att få massa fördomar och annat skit mot sig. Sorgligt på samma gång att någon ska behöva gå i bräschen men tyvärr funkar samhället och kulturen så. Folket funkar så, dom flesta är för fördomsfulla och inskränkta för att låta andra få vara lyckliga som sig själva.

Annonser