Att dansa runt en stång är något som fler tjejer (skriver tjejer då det framför allt är tjejer som sysslar med det) sysslar med.

Vad jag undrar då jag läst artikel – hade det varit lika poppis om det ej funnits någon koppling till strippor som dansar runt en stång med män som betalar? Nej knappast, det är en stark anledning till att det blivit så populärt, speciellt i USA med tanke på hur vanligt det är med strippklubbar. Samtidigt som vi har en stark kristen tro där, och sex är väldigt tabu. Ja om det inte är efter att du gift dig och inom äktenskapet, förstås.

Det finns väl något pirrigt i att som tjej dansa runt en stång, symboliken går inte att undvika (förutom tanken att en dansar runt en lång kuk medan en trycker in stången mellan skinkorna) och jag tror knappast det hade varit lika roligt eller spännande om dom inte tänkte på kvinnor som strippar och dansar runt stången. Lägg till att du sedan vill kunna dansa runt stången i rejäla högklackade skor, så blir symboliken starkare.

Så jag blir inte förvånad, vi kommer få se fler tjejer som vill syssla med detta. Så länga som spänningen och pirret finns kvar. Sen blir det mer accepterat och inte längre lika förbjudet, då kommer en del tjejer att tröttna.

Annonser