Blev glad då jag såg att Aftonbladet tog upp all kvinnohat som Anita Sarkeesian. Ännu gladare då alla jävla misogyna svin inte får som dom vill, Sarkeesian får runt en miljon kr nu för sitt projekt. När hon först efterfrågade nära 50 000 kr :P

Men nu tänker jag inte snacka om sexism inom spelbranschen, den finns och är inte bara rätt så utbredd utan också accepterad. Nej jag tänker ta upp det här med reaktionerna som så ofta blir då en bunt med killar och även några tjejer sitter och hatar på andra tjejer på nätet just för att dom är tjejer.

Den misogyni som Sarkeesian bemöts av:

”Tillbaka till köket, fitta”, ”Tuttar eller dra åt helvete”, ”Jag hoppas du får cancer :)” och ”Dra åt helvete, feministjävlar, ni har redan jämställdhet”. 

Är normen för hur hatet ser ut mot tjejer och kvinnor på nätet. Och mot feminister, framför allt kvinnor som är feminister. Är du kille slipper du undan ”stick tillbaka till köket din hora!” i alla fall.

Denna misogyni finn överallt. Det spelar ingen roll om är på Facebook, Twitter, YouTubes kommentarsfält, på diverse stora nätforum och andra sociala nätsidor eller om du spelar spel och läser general chat i typ WoW eller något FPS spel du spelar med andra. Att vara en kvinnohatande tönt är mer eller mindre acceperat på nätet. Du kan enkelt komma undan genom att 1. Kalla det skämt. 2. Säga att du eller någon annan bara är ett troll.

Att säga sig vara troll har precis som ”det är bara ett skämt din torra fitta!” blivit en accepterad ursäkt. Det är okej – du är ett jävla svin mot kvinnor, och ja alla andra grupper som inte är heterosexuella cis-killar, du får vara som du är då för det ligger i din natur. Men dessa (ja dom är framför allt killar även om dom har tjejer som är anhängare) killar är inte några få. Dom är många, en jävligt stor grupp på nätet. Det rör sig om många tusentals killar och män som är på detta sätta. Miljoner även. Många visar det inte så mycket IRL, men så fort dom sätter sig ner på stolen och sätter igång datorn eller sin smartphone så låter dom det sexistiska svinet i sig komma fram.

Hur vanligt är det inte med ”helt vanliga” killar som i skolan drar misogyna skämt? Eller som tycker det är okej att kalla tjejer dom inte gillar för bitch och hora? Men som samtidigt svär att dom tycker inte sexism är okej? Du finns jävligt många killar som har denna attityd, fler än dom som inte beter sig så. Färre män då dom är äldre och använder sig av ofta andra knep för att trycka till tjejer och kvinnor dom inte gillar…

Så misogyni är något generellt, det är inte något som enstaka killar och män sysslar med. Detta gäller tjejer och kvinnor också, många tycker det är helt i sin ordning att kalla en kvinna som är ”lätt på foten” för hora. Eller fitta/bitch om dom stör sig på henne. Det tillhör vardagen för kvinnor, vardagssexism. Med tjejer så slipper du dock att dom hopar sig och hatar på en enda kvinna som med Sarkeesian, eller att dom säger åt dig att hålla dig i köket. Om du inte är typ sexig emotjej som legat med någons pojkvän, eller misstänkts göra det, då hopar sig tjejerna mot dig som gamar…

En blir så trött på skiten ibland, okej ofta då.

Annonser