Men som samtidigt har egna barn som dom fostrar in i alla möjliga normer varav många är relaterade till kön.

Ni känner väl alla till vuxna som själva har barn som gnäller på genusoforskning och genuspedagogik i förskolan men som själva fostrar sina barn efter könsmallen, beroende på vad dom har mellan benen. När dom snackar om att genusforskning och är genuspedagogik ”hjärntvätt”…

Att barn får välja mellan dockor och actionfigurer? Rosa och blått? Hur är det att hjärntvätta? Tvång är ett ord som används om genuspedagogik. Vilket inte har ett skit med genuspedagogik att göra. Tvingas barn då dom har tusen möjligheter istället för en? Om jag får ett barn och vill att hen ska få leka med både Turtles och Barbie så tvingar jag inte hen någonstans. OM jag köper dessa leksaker åt hen, så tvingar jag hen inte.

Samma föräldrar som gnäller på genuspedagogik köper könsnormativa kläder åt sina barn så fort dom föds. Flickor får rosa, kjol, klänning, blusar. Och flickkläder sitter åt mer än vad pojkläder gör som är mer tänka för att leka och busa i. Samt att pojkläder ofta är i hela andra färger och inkluderar ej kjol och strumpbyxor, till exempel.

När dom köper leksaker så väljer dom åt barnen vad dom ska leka med, dom köper inte något som går emot uppfattning vad barnet ska leka med beroende på dess kön. Struntpratet om att deras barn bara råkar välja en docka om det är en dotter och bil om det är en pojke är just det, struntprat. Barn väljer inte så fort dom föds, föräldrar väljer ÅT dom. Föräldrar bär på massa förutfattade meningar. När deras barn leker med något som anses vara normalt för hens kön så bekräftar föräldrar detta genom att uppmuntra dom, att se det som normalt och sedan ge uttryck för detta på olika sätt.

Om nu dessa föräldrar ser det som att en tvingar barn och hjärntvättar dom med genuspedagogik, vad kan det jag då tagit upp kallas? Vad är det om inte hjärntvätt? Nej såklart det ses inte som det eftersom det kallas normalt, eller naturligt. Då är det som det brukar vara för det har varit så, jämt! Osv.

När en flicka är extra busig, ej leker med dockor och inte har rosa i sina kläder, så undrar folk om det är något fel på henne eller bara en fas, att hon är en pojkflicka. Istället för att inse att det är en del av hennes personlighet. Folk könar alltså ett visst beteende som manligt. Och tvärtom som kvinnligt.

En Flicka som gillar Hello Kitty uppmutras, många tycker det är gulligt. En pojke som känner samma sak för Hello Kitty? Nja nej, det är inte lika gulligt. Eller ja kanske om han är en liten bebis, då kan det vara sött om han har en keps med Hello Kitty på. Men huvaligen om han har en klänning och strumpbyxor på sig med HK! Fan han är väl la ingen bög heller?!!

Nej då barn går emot dom uppfattningar folk, och föräldrar, har gällande kön så bestraffas dom. Bestraffning kan vara något så enkelt som att den vuxna säger ”men sådant ska väl inte du som [kön] leka med?” Osv. Det räcker för att barn ska lära sig vad som är könat och inte. Sen håller dom sig till detta hela livet. En dag till dom kanske får egna barn som dom fostrar in i samma tänk.

Annonser