Etiketter

Ni vet det här med att officiellt vara emot något för att en sedan konsumerar skiten eller själv bidrar till det på något sätt.

Ta det här med att vara emot att kvinnor delas in i hora eller madonna facket. Antingen är dom smutsiga horor som bara vill knulla, klä sig slampigt och snor andra kvinnors män. Eller så är dom värsta präktiga mammor och kvinnor som aaaldrig skulle ha sex med en man om hon inte var gift med honom, och hon skulle aldrig klä sig som horan minsann! Delvis en misogyn indelning av kvinnor där hur du är som person inte spelar roll, att du är i endera facken spelar mycket större roll. Lägg på att kvinnor ses först och främst som kroppar och objekt samt alla könsnormer och det finns inte mycket kvar som inte är massa normer och pressen att följa dom. Samt om du inte gör det, alla dömande som följer.

Tänk att syssla med aktivism och gå på stan med plagat och protestera mot denna denna indelning. Att ifrågasätta killar som i din vardag kallar kvinnor dom inte gillar för hora eller slampa. Att ifrågasätta det när du är på nätet, oavsrtt om en kille eller tjej kallar dig för det eller någon annan kvinna för det.

Men sen när dagen är slut och du ska njuta i det privata, oavsett vad det är du konsumerar, så är ändå en hel del av det just skit som baserar sig på denna misogyna indelningar av kvinnor. Skiten som du har som verktyg för att koppla av från vardagens sexism. Hur bra funkar det egentligen på en skala?

Många av oss hatar reklam som reducerar kvinnor till sexobjekt, och vill inte se skiten då vi läser på diverse mediasidor på nätet, eller i vår lokala tidning eller vad det nu är. Men samtidigt sitter vi där med ett par flikar i vår webbläsare med lite porr på tumblr, eller kanske lite skön ”konst” i form av porrbilder på kvinnor på diverse nätsidor.

Hur fan går detta ihop?

Det personliga är politiskt, en term som i mitt tycke aldrig har gällt. OM det inte gäller andras personliga liv såklart.

Annonser