Kravet på att vara manlig varierar, mellan grupper av män, mellan olika kultur och länder. Men kravet finns alltid där, ofta sägs det inte såklart, men det finns där under ytan.

Jag så en sorglig musikvide av en koreansk tjejband jag gillar, där en tjej och kilel gifte sig och dom var så lyckliga och rosa fluffiga moln. Den slutar med att killen blir sjuk och kan inte försörja tjejen, han tar därmed sitt egna liv. Pga kravet på hans som man så begår han självmord. Detta gör mig så jävla ledsen. Ja det är en historia, ingen dog på riktigt. Men det är en verklighet för många killar och män som inte lever upp till kraven på att vara en man™ Även här i Sverige.

Dom tar sitt liv just för att dom inte har styrkan att leva upp till kraven. Men vem fan har egentligen denna styrka? Det är sjukt att dessa krav finns på killar och män som inte får vara fri från det. Eller dom får vara fria, men det kommer ett pris med det. Du ses inte längre som en riktig man, du åker ner på den sociala stegen. Som tjej är det lättare att åka ner eftersom du redan är långt ner pga ditt kön. Så det märks inte så mycket. Att åka ner på stegen som kille eller man får du betala med att antingen ses som en loser, eller som värst utsättas för både våld och bli mördad för det. Misshandlad och mördad av andra män. För killar och män fungerar som samhällets, som patriarkatets, soldater som ska hålla efter andra killar och män samt tjejer och kvinnor. Det får en lära sig att bli så fort en föds in i denna värld då en uppfostras som pojke.

Som jag skriv i det tidigare inlägget så är det därmed både lättare och friare då du är en tjejig kille, eller en HBTQ-kille. Inte alltid dock, en homosexuell eller bisexuell kille har samma krav som heterosexuella män på att leva upp tills mansrollen.

Vill vi förändra detta i grunden måste vi sluta fostra pojkar in i mansrollen. Om inte så kommer killar och män fortsätta begå självmord för att dom inte lever upp till kraven som dom får på sig i samma stund dom föds.

Annonser