Såg nyss en uppdatering på FB av en vän som själv är transtjej. En feministisk blogg som tog fram uppgifter om henne och skrev ”han” istället för hon för att belysa hennes nätaktivism. Anledning är att hon kritiserar feminister med transfobiska åsikter som anser att transsexuella kvinnor är ett hot mot feminism och kvinnor. Varför dom gjorde detta? För att försöka skrämma till tystnad.

Är så glad att sådant här är så extremt ovanligt inom den feministiska svenska bloggsfären. Den enda gång jag blivit utsatt för det var av en anti-feminist. Men inte av en medfeminist. Jag skrev till min vän på FB att vi har mer av en nolltolerans mot transfobi i Sverige bland feminister på nätet. Såklart, vi är många färre jämfört med alla bloggar som skriver på engelska. Så det är lättare att snappa upp sådan här idioti och kritisera. Vi är ”tightare” helt enkelt.

Men ändå, jag vill gärna tro att svenska feminister kommer lite längre när det gäller transfrågor jämfört med amerikanska och andra engelsktalande feminister.

Annonser