Etiketter

,

Många av dom som reagerade negativt på att Sizzla skulle få spela på Slakthuset tycker inte alls det finns något problem med Odd Future och Tyler The Creator, hans, och även deras, extremt misogyna låtar till trots. Som jag inte behöver gå in på och beskriva vad dom handlar om, ni som följer min blogg vet hur vidriga dom är.

Den absolut vanligaste ursäkten är att det Tyler, och Odd Future, gör är parodi. Dom bara skämtar! Och Tyler vill bara provocera.

Jaha? Varför skulle all misogyni blir okej för det? Varför blir det okej att rappa om att våldta och misshandla kvinnor bar för att den som rappa och hans fans kallar det humor? Jag kan inte se humorn i denna extrema misogyni. Ej heller att det skulle vara parodi. För det skiljer sig inte från många liknande rapplåtar, eller från hur många kvinnor behandlas i samhället. Där har vi kontexten – många kvinnor blir misshandlade, våldtagna och mördade, det är en verklighet och alltså inget jävla skämt eller någon fantasi.

Det finns gränser. Tyler har gått över den för längesen. Det går inte att ursäkta det han gör med att det är skämt. Eller att han försöker provocera, varför försöka provocera kvinnor och feminister? Viktigt på något sätt? Inte heller blir det han gör okej för att han visst blivit nobbad av någon tjej och sen rappa om att våldta och misshandla henne. Tycker du det så sök hjälp. Hans misogyna fantasiser kan han hålla för sig själv och sluta sprida ut dom över hela världen.

Annonser