Kan ses i denna artikel. Hon representarar perfekt dom som anser att vi alla har det lika lätt, samma möjligheter. Det är bara ditt egna fel om du inte har set jävöigt gött i livet.  Du är bara ett offer om du inte håller med dessa personer. Never mind att offer är något som du blir, inte något du gör dig själv till…

Men men, vänstern, HBTQ-personer, personer med annan etnicitet än svensk och feminister förväntas vara tacksamma när andra sparka och spottar på oss. Vadå problem med fördomar och förakt för att du är HBTQ-person!? Det måste var ditt egna fel! DU finns ju! Sluta existera så löser sig alla problem…

Trist att Demirbag-Sten gör som så många andra gör nu förtiden  – lägger skulden på alla samhällets problem (oavsett om det är fattigdom eller fördomar baserat på kön, etnicitet, sexualitet, könsidentitet och klass) på dom som drabbas av dom. Det är så mycket enklare förstås, än att vilja göra något åt problemen.

Vad är det förresten som Dilsa Demirbag-Sten egentligen vill? Att vi ska bli som dom vi kritiserar? Vi ska bli kapitalister och nyliberaler? Rasister och sexister? Anti-feminister och konservativa? Vi kanske alla ska försöka kämpa för att bli överklass?

Jaja. Fortsätt du, Demirbag-Sten, och tro att vi som kämpar för förändring är ”offer”. Vi HBTQ-aktivister som kämpar mot tvångssteriliseringar är ”offer”, att vi feminister är offer, att alla som bekämpar misogyni, rasism och klassklyftor är ”offer”. Så sysslar vi med att göra något konstruktivt under den tiden du gnäller på oss.

Annonser