Det är poppis att (på nätet i alla fall) använda våldtäkt som synonym för något en person inte gillar. Det mesta kända är väl ”facerape”. Alltså statuskapning på Facebook. Hur det nu skulle vara detsamma som att bli våldtagen kan en undra. Om en då tänker; men det menar väl ingen? Ja men varför då säga det?

Våldtäkt är något vi redan vet hur många inte tar helt på allvar, många våldtäktsmän kommer undan med våldtäkt. Väldigt få anmäler våldtäkt för dom vet att antingen läggs skulden på dom eller så tas dom inte på allvar, dom vet att det är ingen ide för så få fall ens kommer upp i rätten och får fällande dom. Vadå en tjej som en kille har sex med då hon sover är väl inte våldtäkt? Att hon inte velat det spelar visst mindre roll. Det är skillnad om dom bestämt innan att sådant är helt okej.

Så vi behöver inte än mer förminska våldtäkt som faktiskt görs då vi använder det som en synonym för något vi inte gillar.

Du blir inte våldtagen då du blir statuskapad på varje sig Twitter eller Facebook. Eller om du förlorar i ett online spel, eller misslyckas på provet i skolan. Inget av dessa är att bli våldtagen. Sorry.

Annonser