Pelle Billing skriver: Historiskt ögonblick när mans- och papparörelsen får Annika Dahlström att avgå. Och Pär Ström:

Jag noterar att ett så kallat ”pappadrev” på nätet har lett till professor emerita Annica Dahlström har lämnat sitt uppdrag för Hjärnfonden – fem år efter att den artikel publicerades där hon säger att pappor är sämre än mammor på att ta hand om barn. Kanske pappor och män idag har en större mental beredskap för att reagera och protestera på genusområdet? Kanske har deras toleransnivå sänkts? En stor framgång i så fall.

Om det är en stor framgång så är det en feministisk kamp som ligger bakom. Inte varje sig pappa- eller mansrörelsen har visat någon gemensam kritik mot biologisten och sexisten Annica Dahlström. Pär Ström däremot har flertalet gånger skrivit positivt om henne och använder henne i en av sina böcker. Varje sig han eller andra med han ska snacka något om att det är deras förtjänst, eller insinuera det som Pär Ström nu uppenbarligen gör.

Feminister har kritiserat Annica Dahlström hår i flera års tid. Men har INTE fått någon uppbackning av anti-feminister, jämställdister, mansrättsaktivister eller papparättsaktivister. Dom har varit på hennes sida hela tiden. Bravo, med tanke på hennes sexistiska syn om män…

Men det är kanske för att vi feminister har kritiserat Dahlström som dom har varit på hennes sida? Bara för att alltså.

Annonser