Satt och tänkte på det igår. Idag så är det nästan uteslutande barnuppfostran, mansfrågor inom feminism, eller jämställdism som diskuteras bland feminister på nätet. Min erfarenhet. Annat som också tillhör det vanliga i debatter är Tv-serier, filmer, spel samt sex. Annars är det mesta andra frågor något som tillhör det ovanliga. Jag kommer ihåg för flera år sedan då debatten om porr var så vanlig.

Min gissning till varför det är såhär är att mer feminister än någonsin njuter själv av porr, oavsett om det är porrnoveller, bögporr, eller mainstreamporr också kallad gonzo porn (nämner den vanligaste porren här). Klart det blir svårare att vara kritisk om en själv faktiskt får ut något, eller mycket, av det.

Debatter om porr avslutas lika fort som det börjar idag. Någon tar upp att dom inte gillar porr pga dess misogyni och könskonservatism och hen får ofta svaret – whatever, vissa älskar det andra hatar det men porr är bra och är bara folk som har sex så sluta vara så pryd tack. Okej, så det sägs inte kanske så ofta ordagrant ”pryd”. Men attityden är: Håll käften och sköt dina egna affärer.

Det personliga är politiskt är mer eller mindre bannlyst i porrdebatten idag inom feminism.

Annonser