Tänker på den acceptans och tolerans som finns för äldre mäns sexism när jag märker den attityd som Tora Heckscher har i denna artikel om Janne ”Loffe” Carlsson. Inget nytt, äldre mäns sexism brukar accepteras, dom är ju bara sådana dom äldre männen. Gaggiga och gamla! Brukar folk säga. Sjukt men vanligt.

”Loffe” brukar kalla kvinnor i hans närhet för ”apkärring”, det är bara för att han älskar di quinna!

När programledaren Carina Berg går upp för trappan hos Carlsson så säger han ”synd att du inte hade kjol”. Ja så han kunde titta under kjola! Boys will be boys! Amirite?

Såklart Berg accepterar sådant här, vad ska hon göra? Hon vill väl inte bli sedd som en bitterfitta? Som en kvinna som vill bli behandlad som en person och inte ett kön först och främst… Usch för sådana kvinnor. Är det 2011 förresten? Svårt att tro.

På så sätt så visar Tv4 att ja det är okej för män att komma undan med lite kvinnoförnedrande kommentarer! Även i TV. Undrar vad med för sexism som Tora Heckscher och Tv4 skulle acceptera tro?

Men att hon gör det och många andra är inget nytt. Sen får vi höra att kvinnor aaaldrig skulle kallas något sådant i mainstream Tv. Vilket skitsnack. Öppna ögonen, misogyni är en norm. Det är bara ni som är för blinda för att se det för ni är så vana med det.

Annonser