Maria Settergren verkar inte gilla att det finns så många som inte är har en konservativ syn på könen som hon har. Först måste jag säga att artikeln fullkomligen stinker av kristdemokraternas ”verklighetens folk”. Där alla som inte är könskonservativ, icke-heterosexuella cis-personer är onaturliga. Och alla tycker egentligen som KD tycker, dom bara vågar bara inte säga det för alla är så PK…

Från artikeln:

I den svenska ideala familjen delar man på allt, både yrkesarbete och hemarbete. En jämlik kvinna byter däck på bilen och rensar takrännorna på huset medan mannen lagar pannkakor och nattar barnen. Hon är polis eller dataingenjör och har gått ut skolan med högre betyg än han. Han är sjuksköterska eller förskollärare. Om nu familjer av egen vilja väljer detta, är det naturligtvis helt i sin ordning. Men om denna ordning genomdrivs av hela vår politiska överbyggnad för att genomsyra alla organisationer i samhällskroppen, är det vansinne. Tyvärr har det skett. Stackars den man som varje dag kommer till arbetet i nystrukna skjortor, om han inte själv strukit dem. I arbetslivet skrivs jämställdhetsplaner och utvecklas genusperspektiv på det mesta t o m på hur man bygger en motorväg.

Lolwut?

Sen har vi denna fina del:

Egentligen tänder hon på en testosteronstinn hanne som är både mjuk och hård, har hög utbildning, kan knulla bra, köper rosor och byter trasiga dörrhandtag. Han tänder på en rundrumpad tös som jobbar i vården och inte är åklagare eller brandman, som lyfter på täcket efter att ha lagat hans byxor, strukit hans skjorta och gett honom en kalasmåltid. Men de kan inte gifta sig med varandra. De måste gifta sig med en unisexvarelse och de kommer att konkurrera om allt, tills de skiljer sig.

Rundrumpad tös? K.

Suck… Det vore bra om Maria Settergren kunde för en sekund tänka utanför sin heteronormativa och könsnormativa värld och inse att hon är inte alla kvinnor, och män som håller med henne är inte alla män. Hon och dom männen får mer än väl leva som på 50-talet. Men hon ska inte komma och gnälla sedan när hon får problem pga denna levnadsstandard som skapade många problem för många kvinnor på den tiden. Var den en grupp med kvinnor som hade mest problem med depressioner så var det hemmafrun. Om det nu var så jolly varför var dom inte lyckliga, Settergren?

Om det är lycka och frihet Settergren verkligen var ute efter skulle hon sluta göra det hon anklagar andra för – inte säga åt oss hur vi ska leva våra liv. Allt efter hennes 50-tals syn på kvinnor och män.

Vidare så är det falskt att påstå att helt och hållet uppdelade roller mellan kvinnor och män skulle göra raggning bättre. Är det olikheter en vill ha så hittar vi inga större än mellan just individer. Dela in i enbart två grupper är att göra det stelt och tråkigt.

Och snälla, droppa det där uttjatade snacket om att alla ”egentligen” tycker såhär. Nej det gör dom inte, däremot gör du det.

Annonser