Katerina Janouch svarade på Twitter om den bild hon har som bakgrund, som ni kan se här, med att det är ”konst”.

Wow, så ett utvik som är svartvitt och kvinna i korsett och string som tar sig på rumpan är konst? Men då är så mycket av objektiferingen där ute konst. Hela modellvärlden är full av konstnärer! Porrbranschen med för den delen, eller herrmagasin också som Playboy där dom har ”smakfulla”bilder. Även svartvita bilder.

Jag anser att en försvarar den eviga objektifieringen av kvinnan när en kallar något som den bilden för konst. Det är inget mer än en bild där en kvinna framställs som sexobjekt. Slitz eller den bilden, same same.

Jag tycker att någon som Janouch borde tänka lite längre än att använda en så urgammal ursäkt för att försvara reduceringen av kvinnor till sexobjekt, som inget mer än dekoration, som så många olika män gjort i historien. För problemet kvarstår, konst eller inte så handlar det om att värdera kvinnor till sitt utseende. Och Janouch är lika mycket en bidragande faktor till detta som alla andra där ute som försvarar objektifieringen av kvinnor. Säg som det är, du har inget emot sexiga bilder på halvnakna kvinnor som sexobjekt.

Och vad du än tycker om att vi andra ifrågasätter dig, Janouch, så måste vi kunna just ifrågasätta varandra som feminister när någon av oss beter sig illa.

Annonser