Det är något jag har frågar mig ett bra tag. Nu när V:s valberedning föreslog Jonas Sjöstedt och dom frågor han vill fokusera på så känns feminism inom Vänsterpartiet allt mer avlägsen. Det tillhör den tid då Gudrun Schyman var partiledare. En hel del inom partiet har pratat om att ha en kvinna som partiledare eftersom dom redan haft en man. Men som vanligt så låter det att en man på platsen som partiledare – kompetens. En kvinna? Nja, nä. Då måste det röra sig om kvotering såklart.

Sjöstedt vill fokusera på klimatfrågan, alternativ energi, sysselsättning och bygga mer bostäder. Precis som flera andra partier. Försöker V bli ett ny MP?

Jag undrar när vänsterpartiet ska leva upp till att dom faktiskt kallar sig ett feministiskt parti som bryr sig om HBTQ personer och personer med annan etnicitet än svensk. Typ aldrig i denna takt. Jag tycker dom kan börja kalla sig enbart ett socialistiskt parti och släppa den falska bilden av att var ett feministiskt sådant. Den som vill ha feminism, HBTQ medvetenhet och anti-rasism bör vända sig till Feministisk Initiativ. Som nu är V ett parti som fokusera på enbart klassfrågor och uppenbarligen försöker emulera Miljöpartiet.

Annonser