En artikel som beklagar sig över genusforskningen, som är poppis just nu. Johan Ingerö hoppas visst att samma sak sak hända i Sverige som hände i Norge där en dokumentär (som har kritiserats av alla möjliga personer från olika områden inklusive biologer)  framställde genusforskningen som ”hjärntvätt”, och att den styrs av en ideologi. Ingerö frågar sig om samma sak inte händer här bara för att 33.33% av personer som läser genusstudier kunde tänka sig att rösta på Feministiskt Initiativ.

Kunde vara bra om Ingerö faktiskt utbildade sig på hur genusstudier och genusforsking faktiskt går till, vad som händer. Innan han utgår ifrån vad anti-feminister och ja vissa delar inom högern som avskyr allt som har med genus och feminism att göra.

Det som händer i Norge är en sorglig påminnelse då en grupp med personer blir desperata när allt fler ifrågasätter status quo – När könsnormer, misogyni och sexism ifrågasätts och när allt fler får upp ögonen för dom strukturer och normer som håller nere oss. För denna grupp är könsnormer och sexism något bra, könsmaktsordningen är något dom vill ha eftersom det bekräftar deras bild av verkligheten där kvinnor är kvinnor och män är män. Som föräldrar här i Sverige som anser att genusmedveten uppfostran är ”hjärntvätt”, men att fostra barn in dom gamla vanliga flickor gillar rosa och pojkar gillar blått – är ”naturligt”.

Om den dokumentären som gick i Norge kunde få vetenskapsrådet att ändra åsikt så snabbt så visar det på hur partiska dom är, och dom intressen som finns bakom som kan styra och ställa. Kanske dags för någon att granska dom bakom denna dokumentär?

Annonser