Pojkar är pojkar – är ett sexistisk och könskonservativ tankesätt. Används ofta för att försvara och ursäkta pojkars, killar och mäns beteende när dom beter sig illa mot flickor, tjejer och kvinnor eller andra pojkar, killar och män.

Det ligger i vår kultur att tänka – pojkar är pojkar, dom gör så! Det socialisera in i tidig ålder då pojkar dåliga beteende involverande våld ursäktas. En pojke som sexuellt trakasserar en flicka kan komma undan med det ”pojkar sådana, han bara gör så för att han är intresserad av dig!”. Nyligen på en skola ursäktade rektorn att en kille våldtagit en tjej med ”killar är sådana”. Vidrigt tänkande.

Det är därför viktigt att i tidig ålder motverka sådana här tankegångar hos barn och  andra vuxna. Att barn, och vuxna, måste lära sig att detta är något kulturellt och socialt, något vi får lära oss och har inte ett piss att göra med något ”naturligt”.

Att ta upp det här brukar komma med ett anklagande från diverse anti-feminister och ”jämställdister” om att de tär ”manshat”, eller ”pojkhat”. Vilket rä väldigt konstigt, att kritisera dom som ifrågasätter denna sexistiska attityd till pojkar är om något att faktiskt försvara det. Det är dom som ser det som ”pojkhat” som anser att män är ”djur”. Eftersom i deras värld beror allt på biologi, hormoner, så pojkar, killar och män kan inte hålla sig ifrån att bruka våld och sexualiserat våld. Vad är det om inte manshat att ha en sådan syn? Vill en därför se manshat så ska en titta bland anti-feminister, där finns det många manshatare…

Annonser