Det har visst idag varit ett program på någon sportkanal (tror TV4 Sport) om ”Lingerie Football”. Och i programmet så talades det om att Eupropa och kanske även Sverige kommer få sitt eget ”Lingerie Football” lag. Vem sa något om ingen backlash? Vi är snart tillbaka på 1950-talet i denna takt…
På bara några timmar har jag fått nära 500 besökare på mitt äldre inlägg om ”Lingerie Football”.
Jag tänker inte gå in i djupanalys av denna ”sport” i denna inlägg utan det får ni läsa i länken om ni är intresserade av en feministisk analys av denna objektifierande och misogyna smörja. Dock kommer jag bemöta en kommentar och analysera den. Och så tänkte jag visa exempel på kommentarer jag fått till det äldre inlägget:

Anonym skrev: Visst stämmer det att det bara är fula kvinnor som är feminister, stämmer ju iaf in på dig.

Wow, så ovanligt med det där, reducera en feministisk kvinna till hennes utseende och nedvärdera henne..

Anonym skrev: äckliga feminist hora

Oj, så charmigt. Du måste känna dig stolt över denna puckade kommentar, anonym.

Robert skrev: ”sport”? Det är mer sport än vad många andra manliga/kvinnliga idrotter är. Och idén bakom? Att marknadsföra kvinnlig idrott genom att använda spelarnas kropp är väl skitbra – De har inga problem med det – vi har inga problem med det (förutom feministerna). Om ingen av de parterna som är intresserad (utövarna och åskådarna)av sporten bryr sig, varför ska då de andra skapa tjafs för de två parter som gillar det och intresserar sig. 

Varför skulle deras döttrar inte få spela? Det är som att se dem i bikini på stranden fast med lite småskydd och ansiktsmålning typ? Och sexobjekt, de är lika mycket sexobjekt som killarna i Ladies Night. Jag tycker det är kul att se kvinnor visa en sida jag inte trodde så många hade. Det är sjukt hårda och tuffa tjejer som gör detta på sin fritid utan betalt, det är en hobby. De VILL göra det här, så LÅT dem göra det. 

Bara för att alla andra otränade avundsjuka tjejer gnäller om objektifiering….är man nöjd och stolt över något så visar man upp det med nöje (vilket många är över sina kroppar där i LFL), har du varit tjock och gått ner i vikt kommer du med största sannolikhet klä dig så dina snygga kurvor syns.

Respektera den fria viljan? :- )  

Ska du svara, gör det då på min blogg. Tja! 

Ja det är ju verkligen en smart ide att istället för att fokusera på kvinnors skicklighet som utövar av sporten, som du vet är poängen, så är det deras kroppar. Precis som vanligt alltså. Sporten är inte intressant, eller kvinnornas kompetens, bara deras kroppar. Ingen skillnad från reklam som säljer typ öl med en halvnaken kvinna som har en ölglas trycka mellan sina störa bröst och putar med läpparna – vad fan har det med produkten att göra? Nej inget, allt handlar bara om att sälja till heterosexuella män och synen är på män att dom bara har ett enda intresse: sex. Trevlig manssyn du har…

Och det finns kvinnor som utövar ”Lingerie Football” som skulle vilja att det var mer fokus på deras skicklighet som spelare och inte deras utseende, men dom får inte komma tilltals för det krossar illusionen om ”frihet” att få vara ett sexobjekt för den manliga blicken…
Ladies Night är inget i jämförelse med den kulturella och samhälleliga objektifiering som sker av kvinnor hela tiden.

Vad typiskt att gnälla om att allt handlar om ”avundsjuka” från feministers sida. Aldrig hört det förut, jo vänta… Alla möjliga sorters feminist kritiserar denna sexistiska och objektifierande smörja, avundsjuka eller kroppsform har inte ett piss med saken att göra.

Ja allt handlar om den fria viljan… inget påverkar eller styr oss på något sätt. Vi föds med allt vi tänker, känner och gör! Eller inte.
Och nej jag svarar på min blogg när du kommentarer, gillar du det inte så kommentera då inte här något mer då.

Annonser