Forskar feminist skriver ”Sluta relativisera hedersvåld!” Jag håller med. Det har skett en relativisering av det patriarkala förtryck och våld som drabbar kvinnor från andra kulturer, detta i feminismens namn. Hedersvåld är något sådant. En säger: men i grund och botten är det samma sak som det heder som fanns bakom exempelvis Bjästa-fallet! Nej det är det inte, ni glömmer bort att olika förtyck intersektar. Det finns etnicitet med i bilden också, bland annat.

Det patriarkaliska förtrycket och våldet tar sig olika uttryck, hedersvåld är något sådant. Men idag ska en hålla käft om detta uttryck av den patriarkaliska värld i lever i. Vi är bannlysta att hålla mer än en tanke i huvudet på samma gång, och här är något där jag tycker intersektionalism inte har lyckats utan används istället mot alla dom tjejer, kvinnor och HBTQ-personer som talar om hedersvåld dom utsätts för. Religion, kultur samt seder har blivit viktigare för framför allt vita medelklass intersektionella feminister att försvara än dom tjejer, kvinnor och HBTQ-personer dom säger sig kämpa för. Kort sagt, ni har svikit alla dessa tusentals och åter tusentals tjejer, kvinnor och HBTQ-personer, och gör därmed det patriarkaliska förtrycket en tjänst.

Jag kan inte fatta detta själv, det är som att det kommer många kvinnor och berättar för er om allt jävla våld och förtryck dom utsätts för, men ni spottar dom i ansiktet och säger att deras åsikter inte är korrekta. Ni måste säga såhär och använda dessa korrekta ord istället för att vi ska lyssna. Hur jävla fail på en skala är inte detta?

Sedan när blev det viktigare att vara skitnödigt teoretisk än att lyssna på kvinnor själva? Kan ni ta och lyfta er huvuden från era jävla böcker och ta och leva i verkligen?

Fler länkar:
Feminism sviker tjejer som gifta bort under sommarlovet
Förnekare av den specifika hederskulturen sviker offren
Nej, barnaga är inte hedersvåld” ”Relativisering av heders hedersvåld

Annonser