Ja vi brukar få höra att det är så lätt att få en man fälld för våldtäkt i Sverige bara en kvinna skriver våldtäkt, en åsikt tillsammans med dom av typen ”nä nu måste jag vill ha kamera med mig när jag har sex med en kvinna för att jag inte ska bli anklagad för våldtäkt!”. Dessa två åsikter var vanliga när diskussionerna gick som heta kring Assange-fallet. Men dom av oss som vet hur det ser ut vet också att det är bara struntprat. Få fälls för våldtäkt, ännu färre anmälningar (runt 12%) tas ens upp. Det är lätt att komma undan med våldtäkt.

Sen har vi också allt skam- och skuldbeläggande som sker av offret. Kommer ni ihåg Bjästa-fallet? Det visade på hur vanligt det är att en tjej blir skam- och skuldbelagd för att hon har blivit våldtagen. För den fina killen skulle väl aldrig? Jo, det var det han gjorde. Så mycket för att det räcker med att en kvinna skriker våldtäkt så åker en man in…

Nyligen så händer samma sak igen. En tjej blir våldtagen av en kille som inte fick kyssa henne, hon får råd att anmäla och han döms sedan till ungdomsvård och ungdomstjänst. Eftereffekten blir att hon blir hotad och trakasserad av hennes skolkamrater, hon ångrar därför att hon anmälde. Det är sådant här som är mer vanligt, ytterligare en anledning till att så få anmäler när vi har en kultur och samhälle som uppmuntrar skam- och skuldbeläggning av våldtäktsoffer.

På en annan skola så avfärdade rektorn en våldtäkt av en tjej som en kille på skolan genomförde när hon tog kontakt med rektorn och berättade om våldtäkten, rektorn ursäktade våldtäkten med att ”pojkar är sådana”. Vidrig syn rektorn har, minst sagt.

Men vi får hela tiden höra av anti-feminister att sådant här det händer inte. Det finns inte. Det var konstigt, för det är precis vad som händer. Detta är bara fall som kommer ut. Många får ingen av oss någonsin reda på, där sker allt i det tysta medan våldtäktsoffret får betala priset.

Annonser