Denna misogyna och puckade artikel, som är en flera år äldre artikel gjord av någon rövhatt som tycker kvinnohat är lustigt, undrar jag varför Östran ens bestämde sig för att publicera till att börja med. I ett svar nu så säger Ronald Rosengren:

Det hade ju förstås varit mycket roligare om det hade varit en alldeles färsk och intressant insändare som hade väckt så mycket känslor, men när man nu är lurad får man glädja sig åt att det är så många spännande kommentarer som har kommit in.

Varför hade det varlig mycket roligare om den var nyare? Hade Rosengren tyckte detsamma om den var riktat till personer med annan etnicitet eller HBTQ-personer? Skulle en rasistisk eller en HBTQ-fobik artikel få publiceras i denna tidning oavsett  hur mycket den bakom tyckte att allt var ett skämt?

Humor är inget jävla frikort. Kvinnohat blir inte okej för att du döljer dina chauvinistiska åsikter bakom ett puckat skämt ämnat att spela på kvinnoförtrycket och fördomar som drabbar kvinnor, så att du sedan kan driva på kvinnors bekostnad. Som att det är så jääävla kul med kvinnoförtryck och att utsättas för fördomar baserat på att en är en kvinna.

Humor precis som annat vet vi förstärker fördomar, förstärker därmed också förtryckande strukturer och normer. Humor är inte något som existerar i ett vakuum.

Red: länkar direkt till artikeln i mitt gamla inlägg: Sexistiska skämt ökar diskriminering.

Annonser