Natalia Kazmierska skriver om Halloween och hur vi klär ut oss är så olika beroende på kön. Killar och män mer som vanligt medan för tjejer och kvinnor ska det anspela mycket på att vara sexig. Det spelar egentligen ingen roll vilken figur du kommer som, häxa, vampyr, zombie, eller kända personer – allt ska anspela på att som kvinna SKA su vara sexigt vare sig du vill det eller inte. Det har blivit normen på Halloween-fester, precis som i resten av samhället. Förra året kommer jag ihåg en artikel om detta och flera kvinnor svarade med att det ger dom en chans att få klä sig på ett visst sätt som ses ner på resten av året, vilket jag kan förstå. Samtidigt så klär sig dom flesta tjejer och kvinnor just efter standarden ”sexigt” på alla möjliga fester, så det stämmer inte helt. Men att anspela på ”sexighet” och könskonservatism är inget nytt, det är poppis.

Detta att på Halloween-fester klä sig såhär som kvinna är vad jag vet är något som har tagits från USA där detta har fått allt fler att kalla Halloween för ”Sluttoween”. Ett namn jag inte gillar då det i sin grund handlar om att kalla kvinnor för ”sluts” som klär sig på ett visst sätt. Det trista är att detta göra på feministiska sidor som Jezebel och Feministe,och flera andra, som är starka supportrar av ”SlutWalk”, så vad hände med tanken att inte sexuellt skämma kvinnor som klär sig på ett visst sätt? Puckon.

En sak till, kommer ihåg en äldre artikel av Natalia Kazmierska. Tar upp den för att här vill Kazmierska samma sak om feministiska kvinnor som hon nu kritiserar Halloween fester på, att kvinnor ska vara sexiga. Alla feministisk kvinnor som inte har ”sexappeal” och modellkropp är ”bittra kärringar”, ”småfeta brudar” eller ”fula”,  hennes egna ord i artikel… Men Natalia Kazmierska kanske har ändrat sig sedan 2005? och slutat döma andra kvinnor. Eller inte.

Annonser