Fanny skriver om ”saker jag haft i min rumpa”. Jag kan inte låta bli att sätta igång den kritiska sidan av mig, inte kritiskt mot Fannys gillande av analsex. Personer får älska analsex så mycket dom vill, och jag ser inte det som anti-feministiskt heller.

Utan för mig handlar det om att det allt oftare talas om hur bra och skönt det är med analsex, osv. Men allt mer sällan (det gjordes mer förr men debatten har tystnad verkar det som) om att det är en press som många tjejer och kvinnor kan uppleva. Denna press finns även bland personer inom HBTQ-världen, som en homosexuell kille som förväntas vilja ha analsex och trans tjejer som förväntas vilja ha det också.

Press att göra något leder ofta till att en ställer upp något en inte vill, det vet väl dom flesta av oss när det gäller, ja precis allt möjligt. Analsex är ytterligare något som har en koppling till press där framför allt en grupp (tjejer) förväntas ställa upp för att en annan vill ha det (killar). Det utesluter såklart inte att det finns tjejer som vill ha analsex och killar som inte vill det. Och precis som all annan penetreringssex så ges majoriteten av stimulans som leder till orgasm just till den med penis. Nej, orgasm är inte allt men det är viktig för många. Och något som vi får lära oss är att det antas vara mindre viktigt för kvinnor att få en orgasm, mycket på grund av den penetrerings-fixering som finns och där killens orgasm som leder till utlösning anses vara väldigt viktig. Bara kolla på porren så ser ni detta.

Jag är medveten om att det finns kvinnor som kan få orgasm genom vaginal penetrering enbart, men för dom flesta kvinnor är det klitorisstimulans som gäller. Att då det finns en press på att penetrering (vaginalt som analt) ska vara en sådan ”normal” del i sex gör också att färre tjejer och kvinnor nåt orgasm jämfört med killar och män. Det kan tänkas vara lättare för allt fler att vända på det och säga att ja men det är inte så viktigt, så sluta stressa! Det löser å andra sidan inte problemet, och igen så är det tjejer och kvinnor som får rådet att inte känna att dom behöver ha en orgasm, som samhället alltid har gjort. För mig är det ett steg tillbaka faktiskt. Nej, en ska inte behöva stressa, men vi löser inte grundproblemet med att färre tjejer och kvinnor når orgasm jämfört med killar och män, som har sin grund i sådant som penetrerings-fixering, genom att åter igen reproducera synen att orgasm för en kvinna inte är så viktig.

Ska skriva ett till inlägg om min personliga syn på analsex, senare.

Annonser