Tidigare del. Jag fick en fråga i mitt förra inlägg:

Tolkar jag dig rätt om att du tycker att prostitution är ok den dag då könsmaktordingen inte finns längre?

Nej, jag tycker inte att prostitution blir okej i en värld där det inte längre finns någon könsmaktsordning. Men det är också för att för mig hänger allt ihop. Skulle prostitution verkligen existera i en helt jämställd värld? Jag tror knappast det. Inte med allt vi vet hur det ser ut idag då många som prostituerar sig gör det för att det är ett sätt att överleva. Många tvingas också in i det, till exempel att dom luras med löften om jobb i andra länder. Trafficking. I en värld där dessa personer inte behövde prostituerade sig för att få ihop pengar, hur många skulle då egentligen göra det?

Men det finns dom som strippar och prostituerar sig, exempelvis eskorter, för att det är kul – brukar det sägas. Men tänk efter, hur många av dom som gör det för att dom tycker det är kul skulle göra det om det inte fanns pengar med i bilden? Då kanske någon svarar att ja men hur många skulle göra detsamma om dom hade ett jobb som tyckte var kul – jag ser inte prostitution som ”sexwork”, alltså ”sexarbete”. Detta på grund utav olika anledningar, ett är att sex inte ses som att (som jag skrev i förra inlägget) göra lite vad som helst. Sex har en annan och djupare betydelse för dom flesta än att typ massera eller vända på hamburgare. Tog upp dessa två då det brukar dras fram som jämförelse.

Något jag kan ta upp som ett exempel på det här med att prostituera sig, och syssla med porr, för att få ihop pengar är transsexuella kvinna. Där handlar det om samma sak – att få ihop pengar till operationer och hormonbehandling, som är väldigt dyrt. Många länder betalar inte detta genom att subventionera, så transsexuella får då hitta sätt att tjäna mycket pengar. Brasilian är ett av dom länder där många transsexuella kvinnor måste betala allt själva och därför vänder sig många till prostitution och porr, så kallade transporr.  Det vanliga är att när en transsexuella kvinna fått ihop med pengar så slutar dom med porren, om det nu framför allt handlade om att dom hade det ”kul” så kan en då fråga sig varför dom flesta inte stannar kvar… Kanske för att det inte har med nöje att göra utan handlar om pengar och överlevnad.
Hur transsexuella män har det vet jag inte men för dom är det lika dyrt, dock är porr med transsexuella män inte ens i närheten så populära och tenderar att finnas nästan enbart inom queerporren i USA. Vilket är ytterligare ett exempel på objektifiering av kvinnan och den manliga blicken.

Annonser