Av aftonbladet. Att kalla kvinnor för ”kärring” och ”bitches” i mainstreammedia drar läsare till artiklarna. Sen lever vi i en tid då en som kvinna allt mer förväntas se ”bitch” som en komplimang när någon kallar en det. Snarare än hur det dagligen används bland folk – som ett skällsord för kvinnor dom inte gillar på ett eller flera sätt. Aftonbladet är också duktiga på att själva bidra till problemet, så det är inte förvånande att dom anspelar på ”bitch” här. För alla ”vet” att kvinnor som inte är passiva och undergivna, som vet vad dom vill och vad dom tycker och är inte rädda för att säga vad dom tycker – dom blir en ”bitch” i allas ögon. Så även av Aftonbladet. Som säkerligen tycker att dom hyllar alla ”tv-bitches”. Men varför kalla dom det alls? Hade dom varit män så skulle dom inte kallats något som är tänkt att reducera allt det dom är till en enda misogyn stereotyp. Men som sagt, det är aftonbladet vilka är smått förtjusta i att uttala sig sexistiskt.

Förövrigt. Jag brukar läsa och få höra från diverse personer. oftast anti-feminister och ”jämställdister” så påstår att kvinnor aldrig skulle kallas för ”kärrig” eller ”bitch” i mainstreamedia, medan män kan kallas för ”gubbar”, osv. Tillägg efter publicering av inlägget: Som att ordet ”gubbe” skulle gå att jämföra med ord som ”kärring” och framför allt ”bitch”. Kontexten bakom orden är helt olika.

Denna artikel är ett exempel på att dom har fel. Två andra som går emot er uppfattning ”Klimateriekärring i förtid”. Sen har vi Peter Kadhammars skitsnack om ”fruntimmer”.

Angående ordet ”bitch” så jobbar jag själv på att ta tillbaka det. Så jag kan använda det positivt om mig själv, att säga typ att en är en stark bitch! Men det är jävla skillnad när det används för att trycka ner kvinnor, vilket är hur det vanligen används i det dagliga språket av folk, irl som på nätet, bland feminister som icke-feminister.

Annonser