Något jag har märkt i debatter med andra medfeminister samt liberaler och progressiva, är att det finns tillfällen då det verkar vara helt i sin ordning att skita i transpersoners könsidentitet – då ens könsidentitet kan förnekas med religion, kultur och seder.

Som när jag har läst och deltagit i debatter om könsuppdelning gällande, ja allt möjligt. Det kan röra sig om könsuppdelning på vanliga ställen som på badhus/spa/träningshallar/osv. Eller mer ovanliga ställen. Samma personer som annars kan tala om, och vara medveten om, transpersoners erfarenheter av fobi och diskriminering vänder helt plötsligt transpersoner ryggen så fort det rör sig om kultur, religion och seder som ligger i vägen. Samtidigt som dom kan ställa sig bakom kampen mot förtryck, fobi och diskriminering i andra läder. Men ursäktar när vi drabbas av skiten här. Detta gäller också generellt när det handlar om kvinnors och HBTQ-personers rättigheter. I slutändan, oavsett vilken religion, kultur eller sed det handlar om här, så anses det vara okej med kvinnoförtryck och HBTQ-fobi för att försvara och ursäkta religion, kultur och seder.

Jag önskar att personer som beter sig såhär, och det finns många enligt min erfarenhet, säger det dom verkar tycka: Att det finns tillfällen då det är helt i sin ordning att skita i någon könsidentitet, eller om dom inte har någon, bara på grund utav vad dom har mellan benen.

Hellre att ni säger detta än att ibland lämna oss i sticket bara för att ni inte vill ifrågasätta religion, kultur och seder. Då kan vi veta vilka som är allierade, och ”allierade”. Delvis, när det passar er att vara en allierad…

Annonser