Är en sport (ska nog vara ”sport” med tanke på idén bakom) i USA, nej jag tänker inte länka utan ni får söka på Google, där kvinnor spelar i underkläder bestående av behå och hotpants/string. Som skydd har dom axel- knä- och armbågsskydd samt hjälm. Annars har dom inget annat på sig. Denna sport har börjat kallats ”professionell” sport och blir allt mer populär. Och det sägs att det skulle handla om deras skicklighet som spelare och inte aaaalls för deras utseende eller att dom spelar i behå och hotpants/string… verkligen? Om så vore fallet så skulle dom då alltså få spela i full utstyrsel som män gör? Nej precis det går ju inte för då kan det inte heta ”Lingerie Football” längre… Och förövrigt, är du en kvinna som är jävligt skicklig på amerikansk fotboll så glöm det om du inte har en kropp som passar in i denna sport…

Nu ska det börjas med yngre tjejer som får spela i vanlig icke-sexualiserad utstyrsel för att träna sig inför ”Lingerie Football” där dom då använder samma sorts halvnakna sexualiserade utstyrsel som kvinnorna i ”Lingerie Football” gör. Det sägs att allt yngre och yngre tjejer och deras föräldrar (ja deras föräldrar…) vill att deras döttrarna ska spela, enligt ”Lingerie Football” League själva:

With the growing popularity around the LFL, younger and younger girls are starting to dream of playing LFL football. In recent months and years, parents of young ladies routinely contact LFL league offices inquiring about everything ranging from what size football do you use to what form of training should I place my daughter into now to prepare her for LFL Football.

Right…  Vilka slags föräldrar tycker detta är en bra idé? Vill inte dessa föräldrar att döttrarna ska kunna bli bra på sport och just kunna bli sedda för hur skickliga dom är? Istället för deras utseende först och ses som sexobjekt för tittarna som är framför allt män. Som säkert någon kan ursäkta att dom tittar för att kvinnorna är så bra på planen… Jomenvisst, bra som sexobjekt menar du? Lägg ner. Det är inte deras skicklighet i sporten som uppskattas, det är deras utseende. Dom reduceras till sexobjekt, och görs mindre hotfulla. Och budskapet blir: Du kan vara hur skicklig som helst på amerikansk fotboll som kvinna, så länge du passar in i en utseendemall och anpassar dig till att reduceras till ett sexobjekt där för mäns lust.

Annonser