Läser en artikel ”frias från sexofredande”, detta enbart för att kvinnan sov när dom två männen blottade sina könsorgan och high fivade varandra samt ena mannen drog ner tröjan så kvinnans ena bröst syndes. Dom tog en bild på dom gjorde. Men det spelade ingen roll, männen friades alltså ändå. Det visar hur sjukt det är, förövare kan lätt komma undan bara offret sover.

En ny lag ska eventuellt komma i början på nästa år, än så länge är det alltså helt fritt fram för personer som dessa två män att göra denna vidriga handling, bara dom ser till att kvinnan inte är vid medvetande…

Detta påminner mig om ett äldre fall, som nyligen togs upp igen och denna gång blev det fällande dom. För några år sedan så lyfte en man kjolen på en tjej som låg och sov på en soffa och filmade henne. Han friades först men blev nu fälld. Att han inte blev fälld först är sjukt, och samma ursäkt då som nu: Hon låg och sov. Det är inte olagligt för en man som han att i sexuellt syfte ta bilder eller filma en tjej eller kvinna som ligger och sover. Så jag undrar, varför blev dessa två förövare inte fällda?

Detta ger mig en påminnelse, som med så mycket annat, om hur kvinnors kroppar inte anses tillhöra dom själva, utan är ”allmän” egendom. Another day in the patriarchy.

Annonser