Det känns inte ett dugg förvånande när jag läser att Alliansen har tagit bort ett mål om delad föräldraledighet för försäkringskassan. Det innebär att försäkringskassan inte längre försöker att påverka attityder som gör att framför allt kvinnor tar ut mer föräldraledighet och männen lite så att det blir mer jämställt, utan nu ska dom alltså inte ”lägga sig i” detta överhuvudtaget. Vilket helt passar, såklart, KD och deras könskonservativa kärnfamiljs syn.

Men det ligger i linje med alliansen syn på jämställdhet. Något som Reinfeldt kan snacka högt och brett om i en artikel på internationella kvinnodagen om feminism och jämställdhet, men som inte tar form i faktiskt handling. Det är bara tomma ord. Det handlar mycket om att kan det exempelvis gynna näringslivet så är det något bra, alltså har vi något kopplat till jämställdhet som alliansen vill genomföra men som gynnar inte jämställdheten framför allt utan drar in mer pengar till näringslivet ja då är det intressant, inte annars. Men inte för att egentligen arbeta för jämställdhet, det blir ett sidomål, eller som nu inget mål alls då det togs bort istället.

Det är som det här med den så kallade ”arbetslinjen” och alliansen snackar om att dom visst bryr sig om det lönegap som finns mellan kvinnor och män, den lönediskriminering som finns. Sen ser vi vad dom egentligen gör, som när Borg vill sänka ingångslönerna för yrken (som vårdyrken) där framför allt kvinnor jobbar. Hur exakt är det att motarbeta lönegapet?

Nej, jämställdhet är uppenbarligen inte så (eller inte alls) intressant för alliansen, det vet vi sedan förut.

Annonser