Här påstår Elise Claeson ”Svensk jämställdhet en livsfara för kvinnor”. Hur hon kommer fram till det är, minst sagt konstigt. Hon verkar utgå från att Reinfeldt är feminist, eller i alla fall anser att kvinnor måste jobba mer som något feministiskt, men det har att göra med högerpolitiskt-tänkande med tanke på deras snack om ”arbetslinjen”. Om Claeson hänger med i debatten i Sverige mellan feminister så skulle hon veta att en hel del förespråkar 6-timmars arbetsdag, som Fi. Men på något sätt så får feminism skulden för vad Reinfeldt säger, som vanligt alltså då feminismen brukar få skulden för allt möjligt.

Claeson skriver:

Däremot visar vi numera sällan upp de stressade småbarnsmammor som ingår i den allt mer kvinnodominerade statistiken kring bettskenor, sömnmedel, psykofarmaka, självskador, rökning och alkoholism.

Ja småbarnsmammor tillhör den grupp som har flera olika problem som hon tar upp, vilket vi feminister har pratat om länge. Har Claeson tänkt på att stress beror på olika faktorer som exempelvis att ha deltidsjobb och därför sämre betalt? Eller att jobba inom sjukvården där det är vanligt att det fattas personal eller att dom som jobbar får jobba mer och mer eftersom det ska besparas. Yrken där det framför allt är kvinnor som jobbar brukar också vara dom som det ska besparas på och arbetsbördan ökar således för dom som är kvar. Vad tror Claeson skulle hända om vi började kämpa för rätten till heltid, satsa mer pengar på vård och omsorg samt införde 6-timmars arbetsdag? Kanske inte så svårt att gissa…

Claeson går ut i en underlig attack mot genusvetenskapen:

En annan förändring är genusvetenskapens framgångsrika lansering av könet som en social konstruktion.[….] Förnekandet av biologiska könsskillnader har blivit en katastrof – för kvinnor.  Mycket tyder på att kvinnokroppen inte reagerar som manskroppen på stress, alkohol och tobak. I Sverige ökar lungcancer snabbt bland kvinnor, men minskar bland män.

Jo jag tror ju verkligen att när en kvinna börjar röka och dricka så tänker hon ”fan vad bra, det finns inga biologiska skillnader så jag kan röka och dricka så mycket jag vill!! TJOHO!”…. Alltså jag vet att Claeson avskyr allt som vågar ifrågasätta den ”heliga” könskonservatism och biologism men kom igen, detta var bara sorgligt…

Snälla, tänk ett steg längre istället för att skylla allt på genusvetenskapen och feminism, Claeson!
Jag undrar vad Claeson själv vill, vad tycker hon kvinnor borde göra? Det står inget om det. Men jag tänker att om en gissar på att hon vill att kvinnor ska satsa mer på att vara hemmafruar så kanske en också gissar rätt?

Annonser