Framför allt handlar det om att dessa använder engelska ‘rape’, till allt möjligt. ”I was raped” när dom kanske pratar om ett spel dom spelar och förlorat på, eller något prov dom gjorde och tycker dom gjorde dåligt ifrån sig. Eller som Fanny, Arsinoe skrev på sin Twitter att det finns dom som använder ordet ‘rape’ när dom kommer springande in i ett rum med andra personer, vilket väl är tänkt som när någon tycker det är ”roligt” att säga att det inte är våldtäkt om någon skriker ”surprise!”. Eller så har vi det populära ”facerape” för personer som jämför att få en statuskapning på Facebook att låta jämförbart med att bli våldtagen… Eh nej, hörrni, det är det inte!

Jag önskade verkligen att personer som gör detta utan att reflektera över det alls borde ta och tänka till. Är det kul tror ni för personer som blivit våldtagna att få höra dessa jämförelser och vidriga ”skämt” som så totalt trivialiserar det dom gått igenom? Som något att skratta bort? Om något så är det att skratta dom i ansiktet eftersom poängen med dessa så kallade ”skämt” handlar om att skämta på offrets bekostnad. Om varför ska en göra det? Vad är poängen? Annat att en vill bli märkt som en okänslig rövhatt då förstås…

En sak som jag tänkt på är att det förvånansvärt ofta är personer som tycker feminister ”förminskar” begreppet våldtäkt när vi anser att det är just våldtäkt om någon blir våldtagen är dom är medvetslös, eller en person som har ”sex” med en annan när hen sover och hen inte vill något sådant. Just för att inget våld ingår brukar dessa personer säga. Med att göra dåligt ifrån sig på ett prov eller att någon kapar ens status på Facebook är alltså jämförbart med våldtäkt? Hur fan tänker personer som resonerar såhär?

Är det inte verkligen att förminska våldtäkt och offers hemska erfarenheter av det då en jämför våldtäkt med till exempel en jävla Facebook statuskapning?

Annonser