Borde ha skrivit om denna artikel av Elin Grelsson tidigare. Det som Grelsson tar upp med Pettersson är tyvärr mycket vanligare än vad många tror. Och med ‘många’ menar jag folk som inte alls tror att hatet är så utbrett, men det är det.

Det utbredda hatet riktar sig framför allt mot kvinnor, HBTQ-personer och personer med annan etnicitet än svensk. Det är också könat i vem som framför allt sprider det – män. Män i olika åldrar som sitter och sprider sin misogyni, HBTQ-fobi och rasism på massor med olika nätforum, kommentarsfält på otaliga nätsidor, bloggar, Facebook, Twitter, etc. Överallt på nätet med andra ord. Det tillhör vardagen att som kvinna både se och få riktat mot sig diverse misogyna skällsord till att höra kvinnofientliga ”skämt” och uttalanden, nätchauvinism är så vanligt.

Grelsson tar upp att det uppenbarligen har gått inflation i ordet näthat om personer som Pettersson anser att han blev utsatt för ”hat”. Det handlade faktiskt om kritik mot hans misogyni, HBTQ-fobi och rasism. Men jag vet att detta är vanligt. En får höra från exempelvis anti-feminister att vi feminister sprider ”hat” mot dom så fort vi ifrågasätter deras kvinnofientliga skit och anti-feminism. Det är alltså något en kan ta på lika mycket allvar som när dom gnäller om hur ”pk” alla är när dom själva bara ”säger som det är/det alla tänker”.

Såg att Pelle Billing igår bemötte Grelssons artikel och gissa vad han ser i allt? Jo en ”urskiljningslös attack mot vita män”… Varför? Jo för att Grelsson skriver: ”vita heteromannens treenighetshat: Kvinnor, invandrare och HBT-personer.”. När Billing på samma gång hyllar Kadhammars misogyna artikel genom att kalla det ”modigt” så visar det hans inkonsekvens.

Red: Till dom (inklusive medfeminister som tänker såhär) som gärna tänker: Ta inte åt dig! Senaste jag kollade så kan vi inte förändra något, som misogyni, så länge vi visar tolerans för det. Okej? Bra.

Annonser