Är precis vad jag tänkte på när jag nyss satt och tittade på ”vimmelbilder” från Bangs och Ottars jubileumsfest, som jag kom in på när jag läste på Ladyfest Göteborgs och Bangs Facebook sidor. Då menar jag inte alla tjejer där (som klädde sig på alla möjliga sätt) men alla killar.

Det var skjorta, T-shirt och långärmad tröja i samma färger svart/grått/vitt/grönt/blått. Då pratar vi ändå om en feministisk och HBTQ-fest, ändå så klädde sig killarna likadant, typ. Det är som att dom inte hörtalas om högklackat, klänning, blus, kortkjol, långkjol, leggings, eller någon snygg tröja eller linne i andra färger än det gamla vanliga.

Sen är jag väl medveten om att det också handlar om vad som är bekvämt, men det gick inte att undvika hur förbaskat könat det är med kläder, och ska jag lägga till; smink!

Jag undrar om hur lång tid det kommer ta att bryta mot denna könsnorm kopplat till kläder och smink om inte ens feministiska och HBTQ killar vill (eller vågar?) bryta mot samma gamla vanliga tråkiga könsklädsnormer…

Annonser