Men vad fan DN som anser att målet med den 16-åriga flickan är ”en feministisk seger” och gömmer således att mannen friades bakom feminism. DN väljer också att bortse från tjejens egna berättelse och som andra går efter vad mannen sa istället. Vad hon tycker och känner spelar alltså ingen roll, huvudsaken mannen fick utöva BDSM så räknas enbart det för han gjorde det minsann för hennes skulle och han är ingen vuxen person som har något ansvar… What the hell ever.

Man kan mycket väl föreställa sig att det råder en maktobalans mellan en 32-årig man och en tonårsflicka, precis som det kan finnas en obalans i en rad andra tänkbara relationer. Men det är inte olagligt och bör heller inte vara det.

Nä vi ska inte tänka för mycket på sådant som faktiskt har med FEMINISM att göra va?

Ur ett feministiskt perspektiv hade en fällande dom varit förödande. Den hade sagt att kvinnor, trots att de har åldern inne för sex, inte vet sitt eget bästa. Att ett ja inte nödvändigtvis ska tolkas som ett ja. Det hade varit att omyndigförklara kvinnor.

Det gamla vanliga, gömma sig bakom feminism och ursäkta allt möjligt med att det egentligen handlar om kvinnlig frigörelse… Never heard that one before, OOPS! Yes we have – porr och prostitution!
Hade ni lyssnat på det hon sa så hade det varit uppenbart hur hon kände och tycke, men säg som  det är, ni vill inte lyssna på henne utan utgick enbart från det mannen sa för han är minsann inte partisk som den 16-åriga tjejens målsägandebiträde var och hade inte något egenintresse heller… Nej hela detta att anklaga feminister för ”omyndigförklara kvinnor” är ett typiskt debattknep för att lägga ansvaret och skulden på den och dom kvinnor som drabbas.

Men kvinnor och män, unga och gamla, måste själva ha makten över sin sexualitet. Det vore förödande om lagstiftarna eller rättsapparaten försökte bestämma om människor har rätt att njuta av en dask på rumpan eller inte.

Alla måste ta ansvar – utom den man som utövade BDSM? Right.

Nej detta var ingen ”feministisk” seger, någon annan slags seger dock men det tänker jag inte säga för det får ni gissa själva… Hint: Anything but feminist!

Annonser