Jag håller med Svalin om att det äntligen debatteras mer om näthatet, som framför allt handlar om misogyni, rasism och HBTQ-fobi. Där diverse personer sitter hela dagarna och sprider sitt hat mot personer som tillhör dom grupper detta hat och förakt riktar sig mot. Dessa personer visar att dom har inget som helst problem med att försöka tysta alla som inte delas deras misogyna, rasistiska, HBTQ-fobiska och även anti-feministiska åsikter. Det dom skriver består av rena påhopp med hån och förlöjligande till fobi, fördomar, förakt och hat. Samt det gamla vanliga beklagandet om att alla som inte håller med dom är ”pk”, som att ingen annan än dom själva faktiskt har andra åsikter och tycker annorlunda utan vi har blivit ”hjärntvättade” att tänka som vi gör. Detta är såklart bara ytterligare ett sätt för misogyna anti-feminister, rasister och HBTQ-fobiska personer att försöka rättfärdiga sitt eget förakt och sina fördomar som alla ”egentligen” har enligt dom, vi ”vågar” bara inte uttrycka dom.

Misogynin, rasism och HBTQ-fobin är utbrett på nätet. Du finner det nästan överallt. Det är vanligt att se exempelvis kvinnofientliga kommentarer bland Youtubes kommentarfält på olika videos, är det en kvinna som lagt upp videon så är det standard att hon får diverse misogyna skällsord slängd mot sig, sexuella trakasserier, hot om våldtäkt och kommentarer som reducerar henne till ett objekt – nästan oavsett vad hon säger. YouTube är bara ett exempelvis av många på just det här, på alla stora nättidningars kommentatfält, oavsett om det rör sig om svenska eller engelska eller vilket språk det nu är, så finner du denna misogyna attityd. Du finner det på alla stora nätforum, på många olika Facebook grupper där tusentals och hundratusentals är medlemmar där dom sitter hela dagarna och sprider kvinnohat och försvarar sin kvinnofientliga attityd genom att kalla det ”humor”. Du finner det bland diverse personer på Twitter, kända som okända. Och så här kan en fortsätta, det finns kort sagt överallt på nätet. Och detta näthat har ökat år efter år, och nästan inget görs åt det.

Nu först så börjar lite fler diskutera det. Dom stora nyhetstidningarna kommer att göra om hur dom tillåter kommentarer och andra som Aftonbladet ska förbjuda anonyma att kommentera, en får använda sin Facebook-profil för att göra det. Detta stoppar inte dom vanliga hatarna som ändå kan gör låtsas-konton på Facebook och fortsätter på så sätt med sin misogyni, rasism och HBTQ-fobi medan dom beklagar sig över att bli ”censurerade” och talar om yttrandefrihet.

Sofia Zettermark skriver en artikel om näthatet. Blir inte förvånad över att se precis det jag tagit upp här nu bland dom kommentarer till Zettermarks artikel, som beklagande om att andra är ”pk” och diverse anti-feministiska åsikter. En annan som också skriver m näthatet är Rabiatfeminism. Och jag själv i tidigare inlägg.

Annonser