Så var vi där igen. KD’s partistyrelse är inte redo anser dom. Inte redo för vem? För att dom själva ska kunna förhålla sig till transsexuella och könskorrigering? Varför då, det är inte deras liv det gäller. Det är inte dom som ställs inför ett ultimatum – allt eller inget.

En transsexuell kvinna eller man som vill exempelvis fortsätta med enbart hormonbehandling och kanske sådant som hårborttagning och röstträning och ändra juridiskt kön men vill INTE genomföra SRS (Sex Reassignment Surgery) alltså den sista könskorrigerande operationen, på grund utan olika orsaker, ja hon eller han får inte fortsätta med något av det. Ingen hormonbehandling, inget. Idag så är det en del transsexuella som inte vill genomgå hela, eller kan inte. Dessa existerar officiellt alltså inte, dom ignoreras.

Igen så visar KD att deras ”verklighetens folk” gäller inte olika grupper såsom transpersoner. Vi finns inte i deras ögon. Och finns vi inte så behöver dom inte bry sig utan kan vifta bort oss som dom nu gör. Och vad gör resten av regeringen? Nej dom vill visst inte stöta sig med KD i detta. Några få kritiska röster hörs även inom regeringen men deras kritik försvinner fort i och med att få bryr sig om denna fråga.

Så ”tack” KD, ”tack” för att ni gör det så mycket svårare för mig som transperson… Thank so effing much! Och ”tack” för att ni låtsas om som att jag inte finns!

Läs också hos Zettermark som har skrivit bra om detta!

Annonser