IMF-Chefen, Berlusconi, eller så många olika män som har en chauvinistisk syn där kvinnor i slutändan bara är kroppar, ”nöjen” för dessa män att göra vad dom vill med, bara ses som ”horor” av dessa män och som då kvinnor säger ifrån blir en ”bitch” i deras ögon. Alla dessa män har flera saker gemensamt, en av dom är att dom hela tiden får frikort för detta vidriga misogyna beteende, deras chauvinistiska och där sexuella trakasserier och våldtäkt bortförklaras. Dom kan alltså vara män inom politiken med politisk och ekonomisk makt, dom kan vara kända män som skriver böcker eller gör filmer eller gör musik – hela tiden får alla dessa män frikort för sin misogyni. Dom hyllas till och med av många i samhället.

Assangefallet? Hur många var inte på hans sida och hatade dom båda kvinnorna i fallet? IMF-chefen Strauss-Khan ursäktas av många i det egna landet. Dom som framförallt står upp mot skiten är olika feministiska organisationer och liknande. En viss man i Sverige… ”vadå att det är väl la inge problems för en man att gå på strippklubb, höhö, det gör väl alla män? Vilken man vill inte se nakna kvinnor som porr-objekt som servar dom!? Höhö...” Pojkar är ändå pojkar tänkandet – kommer från alla möjliga personer, höger- som vänsterfolk. Herrklubb? Det är väl inget problem? Vadå vi lever i ett patriarkat och män med makt håller varandra om ryggen och det finns en informell kvotering av män till höga poster? Never heard of, sorry, but I live on planet oblivious…

Ja det gör du sannerligen… Men så kommer mycket av dessa ursäkter och försvar (och så ofta ignorans) från dom som själva tillhör den privilegierade gruppen, vilken grupp? Gissa… ”Va, män?! Du är en MANSHATARE!!!”.
När dom är så vana vid att ”men det ska vara såhär”, just för att dom tillhör gruppen, så ser dom det inte. Dom blir alltså blinda för sin egna privilegier som dom får av att tillhöra den överordnade gruppen eftersom vanan att det ska som sagt vara på ett visst sätt är så normaliserad. Män som jag nämnt anses enbart vara undantag, inget annat. Allt som ifrågasätter detta slås ner eller tystas direkt, som att anklaga oss för att vara ”manshatare/misandriska”, eller så ignoreras det vi säger helt och hållet. Sen har vi diverse anti-feminister som verkligen försöker få det till att det finns ett utbrett ”manshat” som skulle vara jämförbart med misogyni, att det skull vara jämförbart med kvinnoförtryck. Den som är bekant med historien dåtid som nutid vet att det inte stämmer överhuvudtaget. Men det är inte förvånande för dom uppvisat precis detta med att vara blinda för sina egna privilegier.

Annonser