Att bli tafsad på i skolan, att flera killar håller fast en och tafsar på olika delar av kroppen, sexuella trakasserier, och mer. Detta är något jag önskar fler kunde tala om, visst det görs då och då men hur länge har det inte gjorts? Vad har det ledd till? Inte minskar det alls, snarare ökar. Och detta finns överallt i samhället, på alla möjliga platser så utsätts tjejer och kvinnor dagligen för detta. Det händer tidigt i skolan och pågår under hela skolgången och är vanligt och normaliserat, det anses vara så vardagligt och ”normalt”.

Jag minns själv från mellanstadiet att det var flera killar i klassen som tafsade på tjejerna varje jävla dag i flera års tid, sen övergick det till högstadiet där andra killar fortsatte detta tafsande. Det kunde vara alltifrån en kille som jagade efter en tjej och tafsade på henne under rasten medan hon skrek nej flera gånger och sprang undan, till flera killar på en eller två tjejer. Gjorde lärarna något för att förändra detta? Nepp. Vuxna? Nej. För dom flesta var det ”normalt” ”pojkar är pojkar” ”dom gör så bara för att dom gillar dig/er”. Jävligt hemska, korkade och könskonservativa ursäkter. När en tjej sa nej så respekterades det inte, vuxna och lärare tycke visst samma sak. Någon enstaka lärare sa ifrån men fem minuter senare fortsatte det som vanligt när läraren vände ryggen till.

Jag läste idag i den lokala tidningen om en högstadieskola där detta är vardag för tjejerna på skolan. Precis som för alla dom åren sedan jag gick i skolan. Rektorn i tidningen sa att såklart ingen ska behöva acceptera sådant, men görs något? Nej det är bara tomma ord. Medan lärare och rektor fortsätter att prata fortsätter skiten varje jävla dag mot tjejerna på skolan.

Annonser