Det handlar nyligen om en granskning av religiösa ungdomsförbund som har visat att flera av dom diskriminerar och uttalar sig föraktfullt mot homosexuella, blandannat uttalanden att dom inte får ha vissa poster inom förbundet eller att dom behöver ”söka själavård” eller ”leva i celibat” kommer fram. Och dessa förbund har könskonservativ syn, konservativa värderingar som handlar om ”kärnfamiljen” och giftermål. Dessa förbund har fått 48 miljoner i bidrag, ett grundkrav ska vara att förbunden är fritt från diskriminering, vilket det nu visar sig att dom inte är. Därför undrar jag, hur dom kan få detta bidrag?

Nu kommer en utredning av dessa förbund göras. Jag undrar dock också om något kommer att hända, kommer bidrag att inte ges ut något mer? För det handlar om att dom diskriminerar och därför så ska dom inte få något bidrag heller.

Lilith Svalin skriver mer om detta och skriver också om Göran Hägglund som fortsätter på sin ”verklighetens folk”, sin könskonservatism om”kärnfamiljen” att homosexuella inte ska få skaffa barn samt att han är emot könsneutralt äktenskap. Det gamla vanliga med andra ord.
Fi Västra Götaland skriver också om detta och om Göran Hägglunds uttalanden och hur han bedriver en valrörelse mot jämställd föräldraförsäkring.

Annonser