Ett blogginlägg på feministing: ”The Impact of the Abortion ban in Brazil” som också länkar till en annan artikel som handlar om en undersökning och om det förbud mot abort som finns i den väldigt katolska Brasilien och hur det påverkar kvinnors liv. Enbart om det handlar om att en kvinna blivit våldtagen, att hennes liv är i fara eller ”or when the fetus has severe genetic abnormalities” så tillåts abort. Undersökningen visar på att trots hur det ser ut i lagen så gör 1 av 5 kvinnor abort, samt att 200 000 kvinnor varje år blir inlagda på sjukhus på grund utav alla dom komplikationer som kommer av osäkra aborter. Detta hade chockerat läkare som blev förvånade över hur vanligt det var med illegala aborter.
Det visar vilken okunskap och ignorans som finns bland läkarna, över hur dom och politiker i landet gång på gång inte tar minsta hänsyn till alla kritiska röster i landet, till över hur det drabbar kvinnor, till andra liknande undersökningar, över hur det ser ut i andra länder som har förbud mot abort, och detta visar på hur den katolska kyrkan begränsar och förtycker.

Precis som blogginlägget tar upp så tänker en ju att detta borde få fler att reagera över hur vidrigt det är med denna lag, över hur många kvinnor som drabbas av många komplikationer, över hur många tusentals kvinnor dör varje i världen år på grund utav en sådan lag. Men istället så vill den Brasilianska kongressen göra det ännu värre med ett nytt förslag som visar än mer på denna ignorans och hur dom fullständigt skiter i kvinnors hälsa och liv :(

Det står mer om detta i blogginlägget och artikeln.

Annonser