Är det något som jag borde ha skrivit om tidigare så är det allt det som hände kring Caster Semenya, och på grund utav att det är något som kan sägas beröra mig personligen.
Caster Semenya är friidrottare som vann guld på 800 meter, på grund utav hennes utseende så blev det mycket bråk i media och mellan personer i idrotts världen. Många trodde inte att hon var en kvinna, och ett könstest gjordes.
Hon valde
nyligen att dra sig tillbaka just på grund utav den hets och förakt som hon fick mot sig som kostade henne massor av energi. Denna hets och förakt som hon fick av en könskonservativ värld där ”kvinnor ska vara kvinnor och män ska vara män”. Dessa kunde uppenbarligen inte hantera hur Caster Semenya såg ut, hon gick ju emot den vanliga konservativa synen på hur en kvinna förväntas se ut och vara.

På detta sätt så visar ju hon på hur intoleranta så många är, många kan på samma gång säga att folk får vara som dom är men när det gäller handling så visar dom på motsatta. Och en hel del av dessa kastar skit mot just dom som avviker ifrån normen, mot dom som vill bekämpa förtrycket, mot utsatta grupper i samhället.
Som jag skrev i kommentarerna i tidigare inlägg så brukar dessa svara med ungefär: ”vi får aldrig göra/säga det och det, alla är så pk i Sverige!”, och nämner då yttrandefrihet som att det bara går åt ett håll, alltså att dom ska få uttrycka sitt hat och förakt men vill inte höra någon kritik mot det alls.

Andra som skrivit om Caster Semenya: meta, Lilithsvalin, Trollhare.

Annonser