Jag känner inte bara ibland, som jag skrev i förra inlägget, att; Det Personliga och privata är politiskt, glöms bort. Utan för varje backlash år som går så försvinner den tanken allt mer ifrån analysen, delvis det feministiska medvetandet och analysen motarbetas, även av andra som kallar sig feminister.

För allt mer delar i samhället som direkt och indirekt återskapar förtryckande strukturer försvaras och beskyddas, porr är en av dessa delar. Vilket som jag sagt förut flera gånger så tror jag att en av dom anledningarna har att göra med normaliserings processen som porren skapar när den alltså normaliserar olika handlingar som ”normalt”, jag skulle säga att analsex och ansiktssprut är exempel på något sådant.
Och med detta så ökar också kravet på allt fler kvinnor att ställa upp, annars så stämplas en som ”sexmoralist! Frigid! Puritan!”, osv.

Och med tanke på hur normaliserad misogynism och sexism redan är i samhället så förstärks dessa allt mer i och med detta. För när mainstreamporren normaliserar så anses det vara just enbart ”sex” och på så sätt så ökar allt mer trycket på att vara ”normal”, och då gilla ”normalt sex”.

Även sådant som porr kan och ska analyseras och kritiseras och dom negativa aspekterna bekämpas. Jag vet att det inte är en så ovanlig tanke när det gäller sådant som porr att: ”inte göra politisk av allt hela tiden, folk vill bara få njuta och slappna av!”, har jag läst om nu när det skrivits flera artiklar om ”Dirty Diaries”. Men varför tror så många att en inte kan analysera och ha politik med? Att inte kunna ha en feministisk medvetenhet med hela tiden? Varför utgå ifrån att alla är likadana i någon slags grund? Som att det inte finns dom av oss som har denna feministiska medvetenhet och analys med oss hela tiden, det är en sådan del av oss själva att vi skulle få tvinga oss själv att inte tänka och faktiskt känna.

Edit några timmar senare:
Det personliga är politiskt heter det. Men en kan även säga och mena det privata. Ändrar bloggrubriken också.

Annonser