Det ska alltså bli nya rättspraxis för våldtäksfall. Vad? Idag så anmäls inte ens dom flesta våldtäkter, mörkertalet är enormt. Och dom flesta anmälda våldtäkter går inte ens till domstol eftersom dom flesta fall läggs ner. Redan i en annan tidigare artikel så talades det om hur motstridiga HD’s domar är. Det ansågs att eftersom det saknade bevis för våld eller hot så kunde dessa frias, men i andra fall så ansågs det inte vara avgörande utan var bara ett möjligt sätt att bevisa. Så nu ska det alltså finnas krav på att det har förekommit hot och våld? Det behöver knappast ha förekommit detta för att det ska räknas som våldtäkt, vad händer exempelvis om någon är medvetslös? Liksom, jag fattar inte hur dom tänker.

Men vad tusan! Snacka om att göra det ännu svårare, detta kommer om något leda till att färre anmäler våldtäkt eftersom fler kommer ju att fatta att det är ännu mindre poäng att anmäla, fler våldtäktsmän kommer att gå fria, detta är redan ett stort förbannat problem redan idag! Som det är så ställs det redan frågor av den som blivit våldtagen rörande attityd, ens kläder, uppförande, ens tidigare historia! Nu ska alltså allt förarbete skärpas än mer, än fler frågor med andra ord, mer skamkänslor. Och enligt artikeln så kommer det bli ännu svårare om en anmäler en månad efter. Snacka om att dom inte fattar ett dugg!
Och det sista i artikeln från någon från city åklagar kammare, ”urlakat vad begreppet våldtäkt betyder”Hur tänker han egentligen? ”Ordningsförseelse”? Så om någon blivit våldtagen inom ett förhållande så anser han alltså att det bara är ”oschysst”? Det är så en blir mörkrädd, backlash? Ja hundra steg bakåt. Vidrigt.

Jag fattar liksom inte, vad är detta för hemska tankegångar? Samhället håller att gå tillbaka till typ 1800-talet. Blir så arg och ledsen!

Helena Bergman skriver också om detta här.

Annonser